|          

Colors: Purple Color

El passat diumenge el municipi de Blanes va recupera la gran rua de carrosses i comparses de Carnaval de Costa Brava Sud. Milers de persones es van aplegar durant la tarda-vespre als carrers de la ciutat per no perdre's detall de l'esdeveniment. Un esdeveniment on van desfilar un total 550 persones, repartides en un total de 10 colles. La més nombrosa –tant pel que fa a les de Blanes com de tota la rua- era la de l'Associació de Veïns de Quatre Vents amb 107 components que anaven disfressats de trols. Per la seva banda, l'Esbart Joaquim Ruyra festejava els seus 60 anys d'aniversari que compleixen enguany, i van aplegar 80 components. Pel que fa a la tercera colla de Blanes, de l'Associació Que Vingui Qui Vulgui, la disfressa estava inspirada en Egipte, amb 45 components.

Les 7 colles restants d'altres municipis han desfilat amb comparses que anaven des de les 24 persones la menys nombrosa de Massanes fins a les 80 la que més personal aportava de la colla Els Xulos de Pineda de Mar. Però també van comptar amb la presència de colles de Tossa de Mar, Lloret i Riells i Viabrea.

Finalment, les comparses i carrosses van ser valorades per un jurat que va voltar pels carrers valorant cada una de les colles. En el cas de les carrosses es va valorar l'originalitat, l'artesania, els efectes visuals i sonors i el guarnit que llueixen. I les comparses, es van qualificar per la seva originalitat, coreografia, vestuari, i maquillatge. Demà dimarts 21 de febrer es coneixeran els premiats a les 20 h del vespre a Casa Saladrigas a Blanes.

Aquesta setmana, l'agenda de Blanes inclou diverses activitats entorn el 25N. Una de les més destacades ha estat la xerrada que va tenir lloc dimarts al vespre a la Sala Polivalent del Departament de Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Blanes, al polígon industrial. Encapçalada per la tècnica del Servei de Polítiques d'Igualtat, Mica Álvarez, i la psicòloga del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), Ma Jesús Pérez. 

Un projecte de l'Estat espanyol per allargar la línia elèctrica de molta alta tensió, coneguda com a MAT, volia afegir un ramal en 17 km sobre el massís de les Guilleries, des de la torre 134 que creua Santa Coloma de Farners fins a Riudarenes. En aquest sentit, l'entitat "No a la MAT Selva" com a portaveu de diverses administracions municipals, ciutadania i gran part de l'arc polític, rebutjaven el desenvolupament del projecte.