|          

Colors: Purple Color

El municipi d'Anglès reprèn el programa de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d'Itineraris Saludables de Dipsalut, sorgit el 2010. L'objectiu principal és millorar la salut i el benestar de les persones grans. Per aconseguir-ho, Dipsalut treballa conjuntament, en xarxa, amb els ajuntaments per poder portar-ho a terme.

Cada any, els ajuntaments poden sol·licitar el servei de dinamitzacions a Dipsalut. L'Organisme organitza sessions d'exercici en grup als municipis que participen en el programa, així com altres activitats fruit de la mobilització comunitària que es duu a terme a cada territori. 

Totes les activitats s'orienten a la millora de la condició física i de l'estat de salut general, incloent-hi el benestar psicològic, emocional i social. Alhora es facilitaran espais per a l'entrenament de les habilitats per a la vida dels participants, per la posada en valor i cura de l'entorn, la sostenibilitat, així com la implicació dels participants en la conservació dels espais naturals i en la generació de territoris sans i sostenibles.

El programa actualment es desenvolupa a 134 municipis de la demarcació de Girona. Pel que fa a la comarca de la Selva, s'està portant a terme a 20 municipis abastant des d'Amer fins a Blanes. Al municipi d'Anglès, es porta a terme cada dilluns a dos quarts de quatre per a tots aquells veïns i veïnes que vulguin practicar activitat física.

La Sala de Plens de l'Ajuntament de Blanes es va vestir de gala per allotjar un acte senzill i emotiu, es tractava de reconèixer els èxits assolits per esportistes que han destacat en competicions internacionals a nivell mundial i europeu, que han dut el nom de Blanes a llocs molt llunyans.

L'acte el van encapçalar l'alcalde de Blanes, Jordi Hernández, i la regidora d'Esports, Mònica Rabassa. Els acompanyaven d'altres regidors i regidores del consistori blanenc, així com amics i familiars dels i les homenatjades. La cap del Departament d'Esports de l'Ajuntament de Blanes, Gisela Bayé, oficiant com a mestressa de cerimònies, es va encarregar de presentar a la concurrència els i les atletes homenatjades.

La primera esportista a qui es va entregar el guardó ahir va ser Dúnia Martínez, qui va conquerir la medalla d'or als Jocs Mundials de Policies i Bombers celebrats al Canadà des de finals de juliol fins a principis d'agost. L'any passat ja va guanyar la medalla de plata en aquests mateixos jocs disputats en aquella ocasió a Rotterdam.

Actualment, a Santa Coloma de Farners, s'apleguen un total de 13 entitats esportives, les quals tenen una gran activitat. L'esport colomenc sempre ha destacat en el mapa de l'esport a les comarques gironines. Enguany, els clubs esportius es preparen per afrontar els canvis i assumir nous reptes. Des de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, també assumeixen un nou paper, i ens detallen de quina forma recolzen l'esport colomenc.

Alhora, des de la regidoria d'esports, continuen treballant per adequar tots els espais esportius perquè les entitats tinguin totes les facilitats, i només puguin centrar-se en la temporada. De mica en mica, aniran desenvolupant nous reptes per continuar mantenint la unió esportiva tan característica dels esportistes de Santa Coloma de Farners.

Aquest cap de setmana es durà a terme el Costa Brava Diving Fest, és un esdeveniment que consisteix en fer un seguit d’activitats dedicades al busseig sostenible que té com a objectiu la integració dels ODS en la pràctica de les activitats subaquàtiques, especialment pel que fa a aplicar criteris de conservació mediambiental, fomentar la participació i el coneixement de la ciutadania en diferents iniciatives de recerca i facilitar la descoberta del món submarí a col·lectius amb necessitats especials. Se celebrarà durant els dies 1, 2 i 3 de setembre en varis municipis de la Costa Brava. 

Aquest esdeveniment a dins de la comarca de la Selva es durà a terme als municipis de Tossa de Mar i Blanes. Pot participar tothom qui estigui interessat en el món marí, tant la població local com turistes que vulguin actuar en favor de la conservació.

Aquest dissabte, Blanes va celebrar la tradicional Caminada Popular Nit de Sant Bonós com a part de la Festa Major Petita. Aquest esdeveniment és una marxa que combina l'aspecte esportiu amb l'experiència lúdica de recórrer la ciutat en una nit d'estiu. En aquesta 38a edició del 2023, s'ha superat la xifra de 5.000 participants, consolidant la seva atracció entre la comunitat i mantenint l'èxit acumulat al llarg de moltes edicions anteriors.

Malgrat no ser una competició, molts esportistes aprofiten la marxa anual per a entrenar-se. Això els porta a situar-se a la primera línia de sortida, sortint amb rapidesa en el tret inicial. Aquest any, el participant més ràpid va destacar amb una gran diferència de temps respecte als altres.

L'atleta blanenc Buba Sabally va guanyar la Caminada Popular Nit de Sant Bonós amb un temps de 25'06 minuts, millorant la seva marca anterior de 25'30 minuts establerta el 2019. Sabally havia quedat en segona posició l'any passat després de tres victòries consecutives en les edicions del 2017, 2018 i 2019.  En la segona posició masculina es va situar Enric Joan Tejedor de Barcelona amb un temps de 27'21 minuts, millorant la seva posició de l'any anterior. La tercera posició va ser per José Luis Blanco, un corredor lloretenc amb un temps de 27'44 minuts. 

Pel que fa a la categoria femenina, Marta Angel Torres de Montmeló va ser la guanyadora amb un temps de 36'18 minuts, participant per primera vegada a l'esdeveniment. Cèlia Cebellán de Palafolls va arribar en segon lloc amb un temps de 39'40 minuts, mentre que Maria Rubio de Barcelona va aconseguir la tercera posició amb un temps de 42'09 minuts.

La caminada, amb gairebé quatre dècades d'història, atrau participants diversos, incloent-hi atletes experimentats, famílies senceres i grups d'amics que gaudeixen de caminar junts. 

A més de l'aspecte recreatiu i esportiu, l'esdeveniment també té un caràcter solidari, ja que tot el que es recull amb aquestes aportacions es destinen cada any a entitats socials que es trien des del Departament d'Acció Social de l'Ajuntament de Blanes. Enguany s’ha fet a benefici d’Acció Solidària Mediterrània.

El primer equip masculí del Club de Bàsquet Farners acaba d'aconseguir l'esperat ascens a la Primera Categoria Catalana. Els nois entrenats per Adam Bosch han aconseguit una fita històrica amb un equip d'essència Colomenca. Tan sols 5 anys després, d'haver obtingut pujar a segona catalana, ara el jove equip aconsegueix pujar a primera amb molta il·lusió.

Ja fa molts anys que des de la direcció esportiva, actual i anteriors, han seguit un camí clar, creure en el bàsquet formatiu, dotar de les millors eines i recursos en categories de formació per poder veure els resultats en categories superiors. 

Sense deixar de creure en el projecte, el Club intenta donar la màxima qualitat en la formació de colomencs i colomenques, tot i la limitació de les instal·lacions esportives actuals. No obstant, continuaran treballant per aconseguir que el Cub Bàsquet Farners continuï pujant sense límits.