|          

Caldes de Malavella porta a terme una actuació de consolidació i adequació al Castell de Malavella

Aquests dies Caldes de Malavella porta a terme una actuació per començar a museïtzar el Castell de Malavella, amb una actuació de consolidació i adequació per a la visita del recinte del castell a partir d'un recorregut interior segur i adaptat a través d'una passarel·la metàl·lica. Es crea una estructura metàl·lica elevada que permet observar tot les troballes arqueològiques del Castell de Malavella.

Fins ara, un dels grans problemes que es trobaven les persones que volien visitar el castell, era l'accés a l'interior del recinte. Els treballs arqueològics, portats a terme en durant els darrers anys, han permès estudiar i descobrir l'origen i evolució del castell, però han implicat també el rebaix de les estances entre les dues muralles dels dos recintes i l'aparició de restes a diferents cotes topogràfiques. Això feia molt complicat poder recórrer l'interior del monument: diferents obstacles, trepitjar coronaments... A més, tampoc existia cap punt relativament elevat per poder observar la totalitat del castell i fer una vista panoràmica.

Aquest pas serà mínimament elevat per tal de facilitar la visió dels dos recintes i especialment de l'interior, que no es planteja que sigui trepitjable, a causa del seu valor arqueològic. Per això, s'ha optat per una proposta que permeti un recorregut circular al recinte del monument, que segueixi la traça de la muralla del perímetre exterior i uneixi els fronts nord i est del Castell de la Malavella.

En definitiva, i segons paraules del regidor d'Espai Públic, Sergi Mir, "la idea d'aquest treball és que el Castell de Sant Maurici de Caldes de Malavella, estigui en unes condicions òptimes per a la seva visita sense posar en risc ni el monument ni als seus visitants".

Caldes de Malavella porta a terme una actuació de consolidació i adequació al Castell de Malavella

Caldes de Malavella porta a terme una actuació de consolidació i adequació al Castell de Malavella

Aquests dies Caldes de Malavella porta a terme una actuació per començar a museïtzar el Castell de Malavella, amb una actuació de consolidació i adequació per a la visita del recinte del castell a partir d'un recorregut interior segur i adaptat a través d'una passarel·la metàl·lica. Es crea una estructura metàl·lica elevada que permet observar tot les troballes arqueològiques del Castell de Malavella.

Fins ara, un dels grans problemes que es trobaven les persones que volien visitar el castell, era l'accés a l'interior del recinte. Els treballs arqueològics, portats a terme en durant els darrers anys, han permès estudiar i descobrir l'origen i evolució del castell, però han implicat també el rebaix de les estances entre les dues muralles dels dos recintes i l'aparició de restes a diferents cotes topogràfiques. Això feia molt complicat poder recórrer l'interior del monument: diferents obstacles, trepitjar coronaments... A més, tampoc existia cap punt relativament elevat per poder observar la totalitat del castell i fer una vista panoràmica.

Aquest pas serà mínimament elevat per tal de facilitar la visió dels dos recintes i especialment de l'interior, que no es planteja que sigui trepitjable, a causa del seu valor arqueològic. Per això, s'ha optat per una proposta que permeti un recorregut circular al recinte del monument, que segueixi la traça de la muralla del perímetre exterior i uneixi els fronts nord i est del Castell de la Malavella.

En definitiva, i segons paraules del regidor d'Espai Públic, Sergi Mir, "la idea d'aquest treball és que el Castell de Sant Maurici de Caldes de Malavella, estigui en unes condicions òptimes per a la seva visita sense posar en risc ni el monument ni als seus visitants".