|          

Riudarenes ha fet un homenatge a la Margarita Bes Mateu, una de les poques dones que ha complert 100 anys al municipi. Amb motiu del seu aniversari, la seva família li ha preparat una sorpresa que ha estat compartida per l'alcalde de Riudarenes i el regidor de Gent Gran, els quals han volgut felicitar-la personalment al seu domicili. A més, ha tingut l'honor de rebre, per part de la Generalitat de Catalunya, la Medalla Centenària atorgada a totes les persones residents a Catalunya que han fet cent anys.

La Margarita va néixer a Riudarenes al carrer Sant Martí l'any 1924, i tenia 3 germans més. Fidel a les seves arrels, la Margarita no va marxar del seu municipi, Riudarenes, i es va casar al poble i va tenir 3 filles. Ara, la Margarita compta amb una família encara més nombrosa, ja que ha pogut veure créixer als seus nets i besnets, els quals observa en tot moment amb orgull i tendresa. Amb un bon estat de salut i, sempre, amb un somriure, la Margarita explica que continuarà amb la seva família per molts anys més.

Amb l’objectiu de garantir que tots els habitants de Vidreres puguin expressar les seves opinions, l’Ajuntament de Vidreres vol impulsar la creació dels Consells de Barri i els Consells Sectorials.

Ambdós consells tindran caràcter consultiu i propositiu amb la voluntat que la ciutadania i els diversos sectors de la població puguin informar, debatre i fer propostes de millores en tots aquells temes i preocupacions per millorar la qualitat de vida del conjunt de la població.

De manera similar, els Consells Sectorials estan dissenyats per recollir les opinions dels vidrerencs sobre diversos àmbits com l’esport, la cultura, les festes, la salut, la gent gran, el comerç, la pagesia, la industria… entre altres.

L’Alcalde Jordi Camps ha explicat que la voluntat és motivar la participació ciutadana en la pressa de decisions i recollir les opinions i els diversos punts de vista i realitats del municipi en àmbits tant diversos com la salut, la gent gran, l’esport, el comerç, la industria, la pagesia, entre d’altres.

El funcionament dels consells consistirà en la convocatòria de reunions obertes de tots els interessats, per poder abordar i aportar des d’opnions, reflexions, queixes i suggeriments Per poder participar i formar part dels consells, només cal posar-se en contacte amb l’Ajuntament enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Ahir al vespre Lloret de Mar va acollir la cerimònia de lliurament dels Premis Princesa de Girona 2024 al Palau de Congressos Costa Brava. La gala dels Premis va commemorar, a més, el 15è aniversari de la Fundació, que treballa per acompanyar els joves en el seu desenvolupament competencial, el seu impuls professional i en el seu benestar emocional.

Durant la cerimònia, es va comptar amb el testimoni de l’exnadadora olímpica de natació sincronitzada, Ona Carbonell, que va parlar sobre el seu camí a l'èxit, una història de superació que la va portar a convertir-se en l'esportista amb més medalles en la història dels mundials de natació i una de les més reconegudes a Espanya.

La gala també va comptar amb l'actuació musical dels joves de «Generació art», un programa dirigit a artistes emergents que busca fomentar l'educació emocional a través de la música. Van presentar l'himne “La vida es hoy”, cocreada pels mateixos joves i produït pel productor Alejandro Abad, a favor del benestar emocional i la salut mental.

Els Premis Princesa de Girona 2024 han reconegut a l'arquitecte i emprenedor social, Antonio Espinosa de los Monteros, en la categoria CreaEmpresa; a l'actriu Victoria Luengo, a la categoria Art; a l'arquitecte i coordinador del programa Asertos i Arquitectura Sin Fronteras, Daniel Millor Vela, a la categoria Social; i a l'ecòleg evolutiu, biòleg de plantes i genetista, Moisés Expósito-Alonso, a la categoria Recerca. Pel que fa al Premi Princesa de Girona Internacional, aquest any dividit en les categories CreaEmpresa i Recerca, ha guardonat a la cofundadora i directora de Programes Globals de l'empresa amb enfocament social New Sun Road Guatemala, Susana Arrechea, i a la química especialista en desenvolupaments sostenibles i avaluació de l'impacte ambiental, Yarivith González, respectivament. Finalment, la Princesa de Girona, la princesa Leonor, es va dirigir a tots els joves llençar un clar missatge.

D'altra banda, a prop del Palau, unes 150 persones es van manifestar a contra la presència del rei Felip VI a l'entrega de premis Princesa de Girona. La concentració va transcórrer sense incidents. La protesta va començar a l'estació d'autobusos i es van desplaçar entre crits d'Independència' i 'Fora els Borbons' a uns 250 metres d'on es feia l'entrega de guardons. A l'acte, hi va haver actuacions musicals i parlaments de diputats i membres d'ERC, la CUP i Junts, i del president de l'ANC, Lluís Llach.

Caldes de Malavella ha engegat un any més el projecte Brigada Jove. Aquest projecte no només facilita als joves tenir un accés a la seva primera feina, sinó que també els introdueix a diverses àrees i serveis de l'Ajuntament. Durant aquest juliol i agost, treballaran dins la Brigada Jove de Caldes un total de 9 nois i noies.

Fa uns anys el projecte estava encarat a cobrir places de Brigada de manteniment, però enguany, ofereixen també altres varietats, corresponents a diferents àrees i serveis de l'Ajuntament, per donar a conèixer diferents tasques municipals: Dinamització de biblioteca a la piscina, suport a l'arxiver, bidell a la zona esportiva, i una persona d'informadora turística. A més, han contractat a una persona que coordina el projecte i que garanteix un procés socioeducatiu.

Pel que fa a l'àmbit formatiu, els i les joves reben la formació reglada de riscos laborals, una formació sobre medi ambient per conèixer l'estat del municipi en relació amb espècies invasores, colònies de gats, estat de les bases i els camps... i una formació sobre trajectòria laboral per millorar la projecció professional en un currículum, una carta de presentació, o una entrevista.

Durant el procés, a més, els i les joves aprenen com és un procés selectiu de l'administració pública, han après com fer una instància, com recollir documentació, com interpretar unes bases, consultar la seu electrònica, i un seguit d'aprenentatges que els ajudarà a tenir eines per exercir el seu dret a la participació ciutadana.

El Centre d'Acollida d'Animals de la Selva ha presentat la memòria d'activitats 2023, en el marc de la roda de premsa que s'ha fet a Tossa de Mar. Les dades s'han valorat positivament, ja que l'any 2023 s'han recollit un total de 922 animals, entre els quals 809 són gossos i 113 gats. Aquestes dades representen una lleugera reducció en el nombre d'animals gestionats respecte del 2022.

Pel que fa a les recollides per cada un dels municipis, Lloret de Mar i Vidreres són els municipis de la comarca amb més serveis realitzats amb una recollida de 110 gossos i 53 gats a Lloret de Mar i 152 gossos i 10 gats a Vidreres. També destaquen els 123 animals recollits a Maçanet de la Selva, majoritàriament gossos. Aquest 2023 s’ha modificat la tendència creixent en el nombre d’animals recollits, la qual cosa continua el canvi de la tendència decreixent que veníem observants fins abans de la pandèmia. 

Si analitzem la gràfica de la sèrie històrica dels animals gestionats pel servei s’observa clarament un increment molt important durant els anys 2015 al 2018, degut principalment a l’inici del servei de recollida 24 hores, 365 dies i posteriorment una estabilització entorn als 1000 animals gestionats anualment.

La mitjana d’animals recollits a la comarca és de 5,25 animals recollits/1000 habitants. En el cas de Maçanet de la Selva la mitjana és de 16,74 animals recollits/1000 habitants i Vidreres està en 20,07 animals recollits/1000 habitants. Aquests indicadors sóna causa que aquests dos municipis tenen molta pressió de les urbanitzacions. En aquest sentit, el conseller de sostenibilitat, Roger Puigdevall, ha explicat que cal tenir molt present que aquestes dades són dels animals recollits pel servei comarcal, no es consideren dels animals recollits pel servei comarcal. No es tenen en compte els animals recollits i lliurats directament pels serveis municipals.

La 6a Color Blanes X Runners ha omplert de festa, gresca i animació els carrers de la ciutat on comença la Costa Brava aquest cap de setmana. La Color Blanes X Runners és la cursa corporativa que pren com a referent la marca esportiva i turística creada l'any 2016: Blanes X Runners. Va ser impulsada amb la suma d'esforços de l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Blanes i el suport indispensable del Grup Fondistes, el Club Triatló, el Centre Excursionista, els mateixos que ahir van fer possible que tothom gaudís la colorista cursa amb tota la seva força i espectacularitat.

Prop d’un miler de persones de totes les edats van cobrir la distància de tres quilòmetres per un circuit urbà a peu pla que transcorre principalment arran de mar, que surt i arriba al Passeig de Mar i desemboca a la platja. Al llarg del recorregut diversos membres i voluntariat de l'organització s'encarregaven d'anar tirant-los pols de diferents colors en una sèrie de punts marcats en la ruta a seguir.

Després d'aquesta animada marxa es va arribar a la platja especialment habilitada per a l'ocasió. Allà els esperava un recinte on acabar de passar-s'ho d'allò més bé.  En lloc de la festa de l'escuma que acostumava a fer-se un cop acabada, es va substituir per una gran festa, i s'hi van incloure inflables que utilitzaven aigua de mar.  D'altra banda, des de l'organització també es va posar especial èmfasi a recordar que l'aigua que s'hauria d'utilitzar després per netejar els carrers colorejats és regenerada, la que es fa servir des de fa mesos d'acord amb les mesures restrictives de la sequera. Finalment, un altre al·licient van ser les pluges d'obsequis en forma d'snacks, i altres ingredients, repartits coincidint amb una intensa sessió de zumba.

Pel que fa al calendari de la marca Blanes X Runners, després d'aquesta colorista marxa continuarà amb una experiència on aquest cop l'aigua salada és la protagonista. Es tracta de la 80a Travessia Popular del Port de Blanes, que tindrà lloc el diumenge 4 d'agost al matí.