|          

Les darreres setmanes han estat marcades per les catàstrofes meteorològiques a les comarques gironines. Aquestes, a banda d'afectar infraestructures com comerços, cases i carrers, també han malmès centres d'educació primària i secundària. El que ha comportat que alguns grups d'alumnes no hagin pogut iniciar el curs en la data prevista.

Un dels centres afectats ha estat l'escola Sant Jordi de Maçanet de la Selva. Segons informa la regidora Rosa Cases, les fortes pluges i la pedregada de divendres passat van causar importants destrosses a la coberta de l'escola. El centre no va poder començar el curs 2022-2023 ahir i va suprimir la primera jornada lectiva. El que si van fer va ser una rebuda simbòlica per donar la benvinguda al curs i explicar la situació a tots els alumnes i les famílies.

Tant el Departament d'Educació com l'Ajuntament de Maçanet de la Selva, ja estan treballant per arreglar els desperfectes. La previsió és que els treballs de reparació finalitzin al llarg d'aquesta setmana actual amb la intenció de reprendre el curs com més aviat millor. De moment, es troben treballant en la reubicació d'alumnes i en tapar la coberta amb tela asfàltica fins que aquesta es pugui canviar. Es preveu poder canviar-la l'estiu que ve, si s'aproven els pressupostos necessaris.

Arribem al Teatre Cal Xic d'Arbúcies per conversar amb en Fel Faixedas. L'arbucienc explica quina és l'actualitat del seu moment professional. El qual inclou, escenaris, ràdio i més. Faixedas presenta l'espectacle Ni rastre de qui vam ser, una funció que ha portat als escenaris conjuntament amb en Carles Xuriguera. Company que no coincidia en un mateix espectacle des de fa 10 anys. L'espectacle, recrea a en Caralt i l’Hostench, dos treballadors d’una empresa de vigilants d’escenari qualificats. Passen les hores de la seva feina omplint la buidor d’un teatre mort. Viuen un present de desesperança i projecten un futur d’una lluminositat més que improbable. Persegueixen l’ombra gairebé difusa que una vegada, fa molt temps, ells mateixos van aconseguir projectar.

Preguntat sobre com va passar la pandèmia professionalment, declara que va estar una època dura en la que pensava que no podria tornar als escenaris a causa de la situació restrictiva amb l'activitat cultural. Però després, tot va anar escalant cap a la normalitat. Finalment, com Faixedas és natiu de la Selva, manté un vincle especial amb la vila. Comparteix que va formar part de l'última generació que va néixer a l'Hospital d'Arbúcies i que Arbúcies sempre és present al seu discurs.