|          

Les darreres setmanes han estat marcades per les catàstrofes meteorològiques a les comarques gironines. Aquestes, a banda d'afectar infraestructures com comerços, cases i carrers, també han malmès centres d'educació primària i secundària. El que ha comportat que alguns grups d'alumnes no hagin pogut iniciar el curs en la data prevista.

Un dels centres afectats ha estat l'escola Sant Jordi de Maçanet de la Selva. Segons informa la regidora Rosa Cases, les fortes pluges i la pedregada de divendres passat van causar importants destrosses a la coberta de l'escola. El centre no va poder començar el curs 2022-2023 ahir i va suprimir la primera jornada lectiva. El que si van fer va ser una rebuda simbòlica per donar la benvinguda al curs i explicar la situació a tots els alumnes i les famílies.

Tant el Departament d'Educació com l'Ajuntament de Maçanet de la Selva, ja estan treballant per arreglar els desperfectes. La previsió és que els treballs de reparació finalitzin al llarg d'aquesta setmana actual amb la intenció de reprendre el curs com més aviat millor. De moment, es troben treballant en la reubicació d'alumnes i en tapar la coberta amb tela asfàltica fins que aquesta es pugui canviar. Es preveu poder canviar-la l'estiu que ve, si s'aproven els pressupostos necessaris.